Components


Components

Xavier Jonama (1969)

Image

Molt relacionat amb diverses manifestacions de la cultura tradicional, entra en el món de la música tocant la gralla en la colla de grallers de Palamós i els grallers del Montgrí. Ha cantat a la corda de baix en les corals Mestre Sirés de Palafrugell i El Pogrés de Palamós.

Comença a cantar, de manera espontània, pels volts de l’any 1994, i es fica de ple en el mon de l’havanera el 1995 quan, acompanyant a en Càstor, va a Cuba per participar dins el “X festival de habaneras de la Habana”.

L’any 1996, en el marc de la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, presenta juntament amb en Pere, el duet Àmfora, fins a la fundació el 2003 de l’actual grup.

Estudia solfeig i trompeta i el 2002 entra a formar part durant un temps de formacions com la Jove Orquestra de Figueres, la Jove Orquestra Simfònica de l’Escola de Música “Rita Ferrer” de Palafrugell, conjunt de vent de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, i la Big Band de l’Escola de Música de Torroella de Montgrí. Veu d’ampli registre i intensitat que s’emmotlla perfectament a la seva funció de baríton/baix dins l’Empordanet


Lluis Bofill (1974)

Image

Acabats els estudis de teoria de la musica, solfeig, contrapunt, fuga, i harmonia, i amb un nivell elemental de piano, aprèn a tocar la guitarra elèctrica i clàssica de manera autodidàctica.

Cofundador del grup d’havaneres “Els cremats” (1995 – 1996).

Component del grup d’havaneres “El cafetó” (1997).

Forma part del grup GLAUCS col·laborant en la gira de l’estiu del 1998 – 1999 durant la qual graven en directe el CD anomenat VIUS al mercat de musica viva de Vic. Mes tard, el febrer del 2003, col·labora en els teclats en la gravació del darrer treball d’aquest mateix grup.

La seva facilitat pel punteig de la guitarra i també la seva col·laboració en els arranjaments musicals, el fan imprescindible dins l’Empordanet i a partir del 2011 n’és el director musical.


Pere Molina (1964)

Amant de la música d’autor, i com no, de l’havanera, decideix començar a remenar la guitarra als 15 anys.(1977).

Amb només 18 anys (1982) comença a composar les seves pròpies cançons (fins a 15) que juntament amb les d’altres cantautors, canta, només acompanyat per la seva guitarra en festes i locals de nit.

Mes endavant, com a guitarrista i cantant però també participant en els arranjaments musicals, forma part de diversos grups Rock-Pop locals com “El último recurso”, Tarot, i Si Bwana. Després d’un petit parèntesi que aprofita per rebre classes de solfeig, l’any 1996, crea, juntament amb en Xavi, el grup d’havaneres Àmfora fins a arribar a la fundació del grup actual.

Veu jove, potent i neta, ideal per cobrir la seva funció de tenor, donat que recorda la força de les veus tradicionals dels cantaires de l’Empordà.


David Menor (1976)

Image

Fascinat de sempre per la música, comença a tocar la guitarra elèctrica de forma autodidacte pels vols de l’any 1992. De manera simultània, sent la necessitat de començar a composar les seves pròpies cançons. Després d’un breu pas per “Nothing Else”, l’any 1994 cofunda ¨The Fancies”, amb el que desenvolupa les seves composicions a més de tocar-hi la guitarra i ser-ne la veu. El 2003 comença a composar, tocar i cantar amb Julia´s Magic Store, amb els quals gravarà diverses maquetes de pop/rock alternatiu.

Col·labora amb els Cremats en diverses ocasions, destacant la composició de la cançó “Lluny”, inclosa en el disc “Havaneres” (Universal, Vale Music, 2008).


Càstor Pérez (1955 – 2010) in memoriam

Image

Autodidacte, corferit per la música tradicional, juga amb l a guitarra des dels tretze anys. El seu primer contacte amb el cant de taverna i les havaneres coincideix amb la seva arribada a Palafrugell, l’any 1971.

L’any 1972 s’integra al grup Port-Bo com a reforç de la corda de baixos i com a instrumentista. De la mà dels components històrics d’aquest grup (Ernest Morató, Carles Mir i Josep Xicoira) inicia un intens període d’aprenentatge, perllongat fins l’any 1977. Aquest mateix any, els vells cantaires passen el relleu als seus hereus musicals. Un cop reestructurada la formació, assumeix la direcció artística fins la temporada 93.

L’any 1995, amb en Fonso Carreras, crea el grup Duet. Nova proposta interpretativa que ha fet escola.

La facilitat que te per fer la veu de baix, i la seva llarga experiència dins el mon de l’havanera així com l’interès que ha tingut sempre per esbrinar d’on ve i allà on va aquest gènere musical li atorguen un coneixement importantíssim per poder realitzar els arranjaments de les veus i les guitarres.

Cofundador el 2003 de l’Empordanet de ben segur que hi ha deixat una petja inesborrable.